Шумахер започва да се събужда, има проблясъци на съзнателност

Състоянието на Михаел Шумахер отбелязва сериозно подобрение и той вече показва признаци на връщане в съзнание и събуждане, съобщи в петък мениджърът на седемкратния шампион във Формула 1 Сабине Кем с официално изявление пред медиите.

"Михаел показва прогрес. На моменти показва, че идва в съзнание и се събужда. Неговата борба е дълга и трудно, но заедно с целия екип в болницата в Гренобъл, ние го подкрепяме и сме изпълнени с надежда, че ще се възстанови", каза тя.

"Благодарни сме на всички за съпричастността, но отново ви молим за разбираме. Не искаме да навлизаме в подробности, за да защитим неприкосновеността на Михаел и неговото семейство и за да може лекарите да работят на спокойствие", допълни Кем.

Шумахер пострада при нелеп ски инцидент малко преди Нова година и оттогава е в изкуствено поддържана кома. Вече няколко пъти бяха давани обнадеждаващи информации за неговото възстановяване, но за първи път се съобщава, че редуцирането на медикаментозната кома води и до проблясъци на съзнателност.

Споделяне

Още от Спорт