Шуменец отглеждал наркотици в гардероба си

Шуменец отглеждал наркотици в гардероба си

28-годишен шуменец, направил оранжерия за канабис в гардероба си, беше задържан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Полицаите получили сигнал и извършили претърсване на две къщи в кв. "Дивдядово". В едната се натъкнали на двукрилен гардероб, от който излизал въздухопровод. Когато го отворили намерили две големи саксии с канабис. Растенията били отоплявани с кварцови лампи, вентилаторче изкарвало въздуха през комина. При претърсването на тавана полицаите намерили торби с изсушен и приготвен за продажба канабис.

"Общото количество на наркотика е около 15 килограма. Това е било семейния бизнес на тези хора", каза комисар Любомир Христов, директор на шуменската полиция. Той уточни, че в къщата са живеели няколко души – майката и бащата на задържания, както и неговата баба. Според полицаите те са знаели за наркооранжерията, защото от гардероба се носила специфичната миризма на канабис.

Иван М. е задържан с полицейска мярка за 24 часа, която вероятно ще бъде удължена с прокурорска заповед.

Преди няколко дни в "Дивдядово" с трева са арестувани други двама мъже. В 27-годишния ром С.А. и 29-годишния му приятел А.А. са намерени общо около 45 грама канабис. Двата случая не са свързани помежду си, казаха от полицията.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?