Шуменци "кръстиха" разбита улица на името на кмета

Шуменски граждани, недоволни от лошото състояние на улица "Индустриална" в града, я "прекръстиха" на местния кмет Любомир Христов и партията му ГЕРБ. В късния следобед в петък на улицата се появиха две табели – "булевард Любо Христов" и "булевард ГЕРБ", предаде Дарик. Табелите с името на кмета и партията, на която той е и местен лидер, не се поставят за първи път на тази улица, но, както стана и в петък, общинските власти реагират буквално за няколко часа и ги премахват.

Павлин Павлов, който ежедневно преминава с автомобила си по улицата, разказа, че дупките по асфалта вече са толкова много и големи, че опитите да се избегнат са сериозно предизвикателство. "Освен автомобила си, аз троша и здравето си, не е разумно и не е правилно толкова години вече тази улица да е в това състояние. Искам да кажа, че аз гласувах за ГЕРБ, за г-н Любомир Христов, имам фирма, половината от моите служители също са гласували за ГЕРБ на 100% и за г-н Христов и като граждани на този град ние имаме право да искаме от него много неща, като това улицата да се ремонтира", каза още той.

От общинската администрация заявиха, че са запознати със случая и добре знаят какво е състоянието на улицата, която не е ремонтирана повече от 20 години. Кметът Любомир Христов поясни, че улица "Индустриална" е включена в списъка за ремонтни дейности през тази година. Процедурата по избор на изпълнител се обжалва и това бавело началото на рехабилитацията.

Споделяне

Още от България