Шведът, ритнал камериерката в Слънчев бряг, бе глобен с 4500 лв

Шведът, ритнал камериерката в Слънчев бряг, бе глобен с 4500 лв

Районният съд в Несебър призна за виновен шведа Ралф Сунберг за ритника срещу камериерка в Слънчев бряг и му наложи глоба от 4500 лв. Сунберг е освободен от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало. Той ще заплати и разноските по делото, които са около 600 лева, съобщиха от съда.

Подсъдимият е изразил пред съда съжалението си за стореното. Той обясни, че не помни нищо за случилото се, тъй като бил пиян по време на инцидента. Делото срещу Сунберг продължи продължи 4 месеца. След първоначалното си задържане той бе пуснат под домашен арест, който изтърпя в апартхотел в Слънчев бряг.

"Съжалявам за това, което съм направил. Никога преди това не съм удрял човек. Чувствам се засрамен и това никога няма да се повтори", каза той в съдебната зала.

Прокуратурата искаше налагането на максималната по закон глоба от 5000 лв. Адвокатът на шведа Никола Атанасов представи препоръка от работодателя на шведа, която носела информация за личността му. Съдебно-психиатрична експертиза е установила, че по време на нападението той е бил в алкохолно опиянение. Разбирал е действията и е можел да ръководи постъпките си.

Случаят нашумя много, след като проявената от него физическа агресия срещу служителката на хотела бе записана от охранителните камери и разпространена от медии. Инцидентът предизвика силно възмущение не само в България, но и в родината на туриста.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?