Швейцария пусна специален влак за китайски курортисти

Посетителите на курорта се оплакват от шумните и невъзпитани китайци

Специален влак за китайски туристи беше пуснат в швейцарски планински курорт заради напрежение, възникнало с другите туристи "поради културните различия", съобщава в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

Швейцарският вестник "Блик" пише, че някои туристи, посещаващи планинския връх Риги в швейцарските Алпи, се дразнели от това, че китайските туристи се тълпяли в коридорите, за да правят снимки от влака. Съобщавало се също за прояви на грубост в препълнените вагони, а някои били виждали китайски туристи да плюят по подовете.

Шефът на местната железница заяви, че огромният наплив на посетители от Азия е помогнал за съживяването на компанията, но че все пак тяхното присъствие е голямо предизвикателство.

Почти половината от посетителите на връх Риги са китайци, което се дължало на подписано партньорско сътрудничество с туристическа организация от Китай и рекламна кампания.

За потушаване на напрежението са пуснати специални влакове за туристическите групи от Азия. Тоалетните в тях се чистели по-редовно и са закачени инструкции как да бъдат ползвани. През септември компанията очаква да пуска по 20 специални влака седмично.

Решението е било посрещнато с неодобрение от Китай, но шефът на железницата каза, че на китайските туристи не е забранено да се качват и на другите влакове.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?