Швейцарската банка Ю Би Ес влиза в концесията на “Тракия”

Швейцарската банка Ю Би Ес влиза в концесията на “Тракия”
Португалската “Банко Ешпирито Санто” (Banco Espirito Santo SA) и швейцарската банка “Ю Би Ес”(UBS AG) ще финансират строителството на магистралната отсечка от Калотина до Бургас, съобщи в четвъртък агенция “Томсън файненшъл”, цитирани от БТА. Изданието се позовава на президента на строителната компания “МСФ” Карлос Фортунато, според когото двете финансови институции ще оглавят банков синдикат, който ще даде пари за строителството и управлението на магистралата.

В средата на февруари Mediapool съобщи, че едната от финансиращите банки – “Креди Суис”, които участваха в концесията на магистралата, се е отказала, след като договорът беше променен.

При подписването на анекса към договора за концесията на магистрала “Тракия” миналата седмица, министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов не съобщи кои банки ще финансират строителството на магистралата, но уточни, че много от кредитните институции проявяват интерес.

Строителството и разширението на съществуващия път от Калотина до Бургас ще се ръководи от португалските строителни фирми “МСФ”(MSF), “Групо Лена” (Grupo Lena) и “Сомаг” (Somague), уточняват от “Томсън файненшъл”.  

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?