"Си Пи Си" обвинява Агенцията за приватизация, че не спазва закона по сделката за "Инкомс телеком холдинг"

Във факс до медиите представителят на американската компания "Си Пи Си" Красен Стоянов обвинява Агенцията за приватизация, че не спазва закона и решенията на Върховния административен съд по сделката за "Инкомс Телеком холдинг".

Според него оповестената на 10 юни информация от пресцентъра на АП информация, в която се твърди, че агенцията е спечелила и двете дела срещу "Си Пи Си" на първа инстанция, е невярна и неточна.

Американската компания твърди пред ВАС, че АП не и е дала възможност да плати за "Инкомс Телеком холдинг" в законно установения срок. От своя страна агенцията твърди, че срока за плащане е изтекъл без да е платено.

"Си Пи Си" иска спирането и на откритата нова приватизационна процедура по която на 10 юни единствения кандидат, регистрираната във Виена "CS Metals", е внесла окончателната си оферта.

Стоянов твърди, че подадената жалба срещу новата приватизационна процедура я спира, но АП не се съобразява с това решение. Според него трябва да се изчака решението на 5 членен състав на ВАС, което все още предстои.

Споделяне

Още от Бизнес