Сидеров: Евразийският проект е проектът на бъдещето

"Евразийският проект е проектът на бъдещето" - това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в събота пред Дарик. Той за пореден път повтори тезата си, че се търсят всевъзможни начини за дискредитиране на Русия, но те няма да успеят.

Този път Сидеров коментира позицията си в контекста на свалянето на малайзиския самолет в четвъртък над Украйна, при което загинаха близо 300 цивилни. 

Водачът на "Атака" допусна, че една от причините да бъде взривена машината може да е, че тя приличала външно на самолета на руския президент Владимир Путин и поради това да е станала мишена на антируски действия. Подобни теории се завъртяха из сайтове и форуми в интернет в последните дни, но засега няма данни, които да ги потвърждават. 

Според Сидеров не е изключено трагедията да е била предизвикана и от решението на страните от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) през тази седмица да основат собствена банка, която да се превърне в алтернатива на МВФ. Засилването на групата, смята Сидеров, е вероятно да е довело до опит за удар върху авторитета на Москва.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?