Сидеров готов на преговори за управление, ако приоритет са доходите

Волен Сидеров. Сн. БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че е готов на преговори за управление при условие, че тема номер едно са доходите на българите.

Според него спечелилата изборите ГЕРБ трябва да обяви намеренията си, да представи управленска програма и да покани останалите.

"Бих участвал във всякакви разговори, в които да обсъждаме как бързо, рязко да вдигнем доходите на българите, които са на дъното на Европа", каза Сидеров в отговор на въпрос за участие в бъдещо управление на страната.

Той допълни, че "Атака" се бори за "освобождаване на България от чуждото колониално робство".

Партия "Атака" влиза в 43-тото Народно събрание със силен финален спринт, след като първоначално социолозите не ѝ даваха шанс да има свои депутати. Партията на Волен Сидеров взе между 4 и 5%, което ѝ отрежда около десетина депутати, според първоначалните резултати. За сравнение в миналия парламент "Атака" имаха двойно повече.

Волен Сидеров направи нов прочит на изборните резултати. Според него в Народното събрание влизат 47 партии, защото ГЕРБ е коалиция от 4 партии, БСП – от 13 партии, Реформаторите – 7 партии, Патриотичният фронт – 14 партии, България без цензура – 6 партии.

"Ако им разделите процентите, излизат по половин процент на партия, така че никоя от тях не ме бие", каза Сидеров. Той допълни, че "единствените чисти партии" освен "Атака" са още АБВ и ДПС, която обаче има значително по-добър резултат от партията на Сидеров.

"Всички, които ни отписваха, социолозите трябва да си изядат дипломите. Тези, които с голямо злорадство отписваха "Атака", че няма да влезе, също ще трябва поне едно леко изявление да отправят към нас", призова Сидеров.

Споделяне

Още от България