Сидеров и Бареков си поставиха за цел четирима евродепутати

Коалицията им обяви война на расизма и очаква ВМРО да се присъедини

Снимката е архивна

Четирима консервативни евродепутати е целта на коалицията между Волен Сидеров и Николай Бареков за евровота през следващата година. Официалното представяне на съюза между лидерите на "Атака" и "Презареди България" се състоя в Кишинев по време на среща на високо ниво на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ), съобщава пресслужбата на “Презареди България“ (бившата “България без цензура“).

В молдовската столица “Атака" официално е подала писмо за намерение за членство в АКРЕ.

Пред ръководството и членовете на консервативната формация Бареков е анонсирал голямата консервативна коалиция в България. Той обясни, че е поканил “Атака" в качеството ѝ на “автентична консервативна сила с история и силни позиции в България“.

“Стремим се към спечелването на четири мандата. Очаквам ВМРО и много други формации да се присъединят към разговорите за голямото патриотично обединение", каза Бареков.

Той обясни, че пред бъдещите партньори ще бъдат поставени три условия за сътрудничество - защита на консервативните ценности, семействата и свободата; защита на социалните права на гражданите, най-вече на майките и на децата; подписването на меморандум срещу расизма, ксенофобията и всички прояви на антисемизъм.

Президентът на АКРЕ Ян Захрадил е заявил, че е уверен в успеха на бъдещия съюз, особено след като лично се е уверил в потенциала за успех на Бареков и Сидеров в София преди седмица.

“В името на традиционните ценности, в името на повече суверенитет за държавите в Европа, в името на бъдещата Европа на отечествата и един реформиран Европейски съюз!", е казал лидерът на „Атака" Волен Сидеров при връчване на заявлението си за членство в Алианса.

“На идващите европейски избори със съдействието и помощта на Николай Бареков, на който благодаря, че ме покани, аз мисля, че постижимото число депутати, които можем да вкараме, е четири човека. По този начин ние ще увеличим семейството на консерваторите, защото аз съм сигурен, че утре Европа ще се управлява от консерватори и десни центристи така, както сега България се управлява от патриотичната формация, чиято парламентарна група оглавявам и партия ГЕРБ, която е член на ЕНП. Смятам, че това е бъдещето на Европа – либералите и социалистите ще отиват надолу, ние ще бъдем нагоре", е казал Сидеров, цитиран от “Офнюз“.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?