Сидеров и Чуколов ще бъдат задържани, прокуратурата ще поиска да е за постоянно

Сидеров и Чуколов ще бъдат задържани, прокуратурата ще поиска да е за постоянно

Прокуратурата ще поиска от съда постоянно задържане на Волен Сидеров в ареста, обяви в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров. Той допълни, че днес ще бъде направен опит Сидеров да бъде призован, за да му бъде повдигнато обвинение по случая с НАТФИЗ.

След повдигане на обвинението Сидеров ще бъде задържан за 72 часа, след което решението дали да бъде освободен ще бъде на съда, обясни главният прокурор.

Прокуратурата ще поиска налагане на постоянна мярка "задържане под стража” на депутатите от "Атака” Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи по-рано пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя каза още, че двамата народни представители ще бъдат призовани и привлечени като обвиняеми в рамките на днешния ден. Веднага след това, Сидеров и Чуколов ще бъдат задържани за 72 часа. Впоследствие съдът ще трябва да реши дали да ги остави в ареста за постоянно.

На народните представители, които окончателно се простиха с имунитета си в сряда, са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост.

Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първия тур на изборите. За това престъпление законът предвижда до 5 години затвор.

На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на "Атака” извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от шест години лишаване от свобода.

Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ, съобщи Арнаудова.

Споделяне

Още по темата

Още от България