Сидеров инспектира проверките на Валери Симеонов по Черноморието

Кризата в коалицията "Обединени патриоти" се задълбочава

Волен Сидеров проверява шума в заведение в Слънчев бряг сн. Фейсбук

Ескалацията на напрежението в "Обединени патриоти" между лидера на "Атака" Волен Сидеров и на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов расте.

След като Симеонов обвини "Атака" в прокарването на лобистки закон в полза на братята Кирил и Георги Домусчиеви с цел да избегнат плащането на 58 млн. лв. на държавата, сега Сидеров отговори с рейд по морските ни курорти.

На "Фейсбук" страницата си лидерът на "Атака" обяви, че започва проверка на ударите по българския туристически бизнес по Черноморието. Стартът беше даден в петък вечерта в частен хотел в Бургас, където имаше среща със симпатизанти. По-късно е наминал през Слънчев бряг, става ясно от публикуваните му снимки във Фейсбук.

"Започвам проверка на ударите по българския туристически бизнес по Черноморието, тъй като нямам доверие на досега изнесената информация от вицепремиера Валери Симеонов. Смятам, че новият закон не е съобразен с актуалната обстановка по курортите и имам опасението, че новите мерки ще доведат до финансови щети за бюджета на Република България“, пише Сидеров във "Фейсбук".

Той ще провери дали действията на създадения "набързо, по болшевишки, извънреден щаб, са законни".

"От информацията, която получих по Черноморието, съм склонен да мисля, че действията на щаба тормозят българския туристически бизнес избирателно. Искам да знам по какъв начин се взимат решения кой да бъде проверяван по курортите", пише Сидеров.

Разривът в коалицията "Обединени патриоти" тлее от близо година, но ескалира в последните дни. По думите на Сидеров моментът е "кризисен" за "Патриотите". "Направихме коалицията и влязохме в управлението за по-доброто на българите. За първи път изместихме ДПС. Ако се разбием сега, това ще свали доверието на хората към нас. Пледирам всеки един от нас да сниши егото", призова Сидеров.

Законът за шума, предложен от Валери Симеонов, беше единият за раздора в коалицията. Законът ограничава силната музика от 23 часа до 8 сутринта. Вицепремиерът и лидер на НФСБ направи няколко проверки в заведения по Черноморието и София и сам спираше силната музика.

"Не съм голям фен на този закон и бях против него", коментира Сидеров пред журналисти в Бургас. Обясни, че е направил компромис в името на коалицията.  Не могъл да преглътне обаче обвиненията за закона за приватизацията, в който нямало нищо лобистко.

Законът за горивата е третият, който внесе допълнително напрежение в коалицията. Промените в полза на големите компании бяха внесени от депутата от ВМРО Емил Димитров-Ревизоро.  

По време на срещата със симпатизанти в Бургас лидерът на "Атака" е обявил, че ще работи за да има България производство, както при социализма. Той ще настоява и руските туристи да получават визите си у нас, а не да се разкарват до българско консулство, съобщи пресцентърът на партията.

"Руските туристи да получават визи тук, в България. А не да хабят нерви, пари и усилия, да пътуват до българско консулство, за да получат визи. От руските туристи България само печели", е казал Сидеров.

Визите са руски туристи са многократно по-евтини спрямо тези за българските, които искат да посетят Москва. Досега нито един български политик не е поставил въпроса за намаляване на цената на визите на българските туристи. Работи се само за улесняване на руските туристи и няма нито една инициатива в подкрепа на българските.

Министерството на икономиката, чийто министър е от квотата на "Атака", е  започнало инициатива за разкриване на информацонни центрове, които да съдействат на малкия и среден бизнес да получи по-лесно европейско финансиране.България може не само да изнася суровини, а и да има производство, както при социализма. Тогава са били развити редица отрасли като машиностроене, металургия и други, казва още Сидеровпред симпатизантите на партията.

Бургаска област може да цъфти и процъфтява. Този регион трябва да живне още икономически", заявява лидерът на "Атака".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?