Сидеров може да се кандидатира за кмет на София, за да забрани гей парада

снимка БГНЕС

Лидерът на “Атака“ Волен Сидеров обяви в сряда, че обсмисля да се кандидатира за кмет на София, защото бил силно раздразнен от провелия се в събота гей парад в столицата. Той каза, че ако го ядосат много, може и да участва в изборите с една точка в програмата – да се забрани гей парада. На последните европейски избори партията на Сидеров получи малко над 1% подкрепа.

"И ако взема да спечеля, глей какво става. Да не забравяме, че навремето Борисов тръгна от кмет на София", каза лидерът на “Атака“пред “Нова телевизия“ с уговорката, че всичко това, което казва е “хипотетично".

“Аз не видях друга партия да излезе на паметника "Левски" и да каже: От тука няма да мине едно шествие, което не съответства на българските традиции и християнски ценности“, допълни той.

По българския закон режимът за поровеждане на подобни събития е уведомителен, а не разрешителен. Кметът на София Йорданка Фандъкова всяка година се опитва да спре националистическия “Луков марш“, но въпреки това той се провежда.

Според Сидеров полицейската охрана за гей парада енеобоснован разход, "да не говорим, че гей парадите не трябва да бъдат разрешавани в центъра на София". Той вече е отправил въпрос към колегата си Красимир Каракачанов, който пари са похарчени за охраната на събитието.

Сидеров продължи с атаките си към коалиционния си партньор в лицето на министъра на отбраната Каракаченов, като обяви, че потенциалната сделка със САЩ за покупката на изтребители е "жест към САЩ, но с чупка в кръста", която опетнява България.

“Аз съм ги събрал в тази коалиция (Обединени патриоти) и имам правото като политически родител малко да им се поскарам“, каза Сидеров.

Споделяне

Още по темата

Още от България