Сидеров: Не сме във властта, за да се занимаваме с плажове и лифтове

Според лидера на "Атака" никой не знаел какво е корупция и не можел да я дефинира

Сидеров: Не сме във властта, за да се занимаваме с плажове и лифтове

Не сме влезли във властта, да се занимаваме с плажове и лифтове. Това заяви пред бТВ лидерът на "Атака" и съпредседател на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. Плажовете и втория лифт в Банско бяха основна тема за вицепремиера и партньор на Сидеров в Обединени патриоти Валери Симеонов през последните дни на миналата година.

"Хората ме питата защо става така - затова ли влязохте", каза Сидеров. И допълни, че не знае защо цялата държава се занимава с някакъв лифт в продължение на месец.

"Влязохме в тази коалиция не за лифтове, плажове, пързалки, а за нещо по-сериозно - да вдигаме доходите на хората, да направим страната сигурна откъм битова престъпност, да се стимулира българският бизнес. В последния ден МС се занимаваше с лифта на Банско, вместо с цената на водата, която се вдига от 1 януари", изтъкна Сидеров.

По повод напрежението между Симеонов и премиера Бойко Борисов, което бе именно по повод втория лифт на Банско, той заяви: "Ако обичат, да се разберат - те са на един етаж, през 50 м са им вратите."

Той посочи, че много по-голям проблем за разрешаване е цената на водата и действията на КЕВР.

"КЕВР е една вредна комисия, където може би трябва да се започне разговор за корупция. Начело на нея стои един отявлен костовист, който трябва незабавно да си подаде оставката", каза Сидеров.

По думите му комисията трябва да бъде овладяна, защото тя се избира от парламента, но не се отчита пред него.

"Няма да се примиря с това да се вдига цената на водата, тока и парното, след което хората да сочат с пръст нас и да казват "вижте какво направихте", допълни още лидерът на "Атака".

"В България няма само 6 млн. скиори", коментира още Сидеров.

След това лидерът на Атака обяви, че той е идеологът на националистическата коалиция.

"Аз съм идеологът на тройната коалиция "Обединени патриоти". Подходих джентълменски. Дежнтълменството се приема като слабост или глупост. Важно е да прецени човек кога да спре да бъде джентълмен. През 2018 г. Волен Сидеров ще напомня на своите коалиционни партньори е, че смисълът на властта е да прави живота на българите по-добър, не само на една група, тази фирма и онази фирма", каза Сидеров.

Националистът изтъкна, че "Атака" е с най-малко депутати, при положение че е можела да влезе самостоятелно в парламента. Той отказа да дава оценка за работата на правителството и на вицепремиерите Симеонов и Красимир Каракачанов. Според него това може да стане след поне половин мандат. Изминалите 6 месеца обаче били достатъчен период "да си кажем ясно какво точно е нашият приоритет, за да не правим грешки и да не ни замерват с камъни".

Той обаче се зачуди на въпроса - защо всички обсъждат корупцията. "Никой не знае какво е, не може да го очертае, не може да го дефинира."

"Ако говорим за корупция така, както я разбираме, в тези държави, които ни критикуват, има по-голяма корупция. Ако обичат, да си гледат тяхната корупция”, коментира още Сидеров. 

Според него новият антикорупционен закон е спорен и в него има опасни моменти. Той отбеляза това, че новата агенция ще може да следи, което трябва да е специфично само за ДАНС. Според Сидеров използването на СРС не може да бъде играчка за всяка една агенция. Той смята, че законът се е приел твърде бързо.

Според Сидеров вотът на недоверие няма да мине, но е повод за равносметка. Той смята, че поне 2/3 от българите не искат предсрочни избори и в този смисъл почетният председател на ДПС Ахмед Доган (който каза, че правителството няма алтернатива) не казва нещо по-различно от повечето българи.

Лидерът на "Атака" смята, че ако ДПС иска "демонтаж" на патриотите от управлението, "от този демонтаж може да рухне цялата държава".

По повод коментарите в западни медии, че България поема председателството на Европейския съвет в "облак от корупция", Сидеров заяви, че в повечето европейски държави има много по-сериозна корупция и "те си го знаят". "Това е начин да се цапа имиджът на България. Ако обичат, да си гледат тяхната корупция", каза още Сидеров. 

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?