Сидеров обвини президента, че е мълчал при разграбването на страната

Сидеров обвини президента, че е мълчал при разграбването на страната

Гласовете на над 600 хиляди българи ме изпратиха тази вечер пред вас, заяви на пресконференцията си в нощта след изборите лидерът на “Атака” Волен Сидеров, който се класира втори в надпреварата за президент. За разлика от предната изява пред медиите на Георги Първанов, когато в залата членовете на правителството и на ръководството на БСП бяха повече от журналистите, то за изявленията Сидеров и Шопов присъстваха само журналисти и симпатизанти на партията.

Сидеров благодари на всички, които са гласували за него, които им обеща, че няма да ги предаде.

Обиколихме цяла България и установихме, че там животът е друг и за това са отговорни управниците на България, каза още лидерът на “Атака”. Той обвини управляващите, че са виновни в страната да има дефицит на справедливост, за който говорел Първанов.

Сидеров посочи Първанов за разбиването на службите за сигурност, които не вършели нищо освен да следят хора вътре в страната, обвини го че е мълчал при ограбването и продаването на безценица на хиляди предприятия, които ощетяват българската хазна.

“Ако президентът каже, че няма отношение към приватизационните сделки, аз ще кажа, че това е демагогия, защото президентът на страната е длъжен да се намесва винаги, когато има някаква несправедливост и където има ограбване”, каза Сидеров. Той допълни, че сделката, която Милен Велчев направи с външния дълг на България, е лоша и ощетява българската хазна. Според информацията му Първанов е знаел от съветниците си, че това е така, но е мълчал.

Сидеров атакува президента и с думите, че си мълчал, когато се разбивала сигурността на страната. И продължи, че Първанов не само мълчал, а дал орден “Стара планина” на лидера на ДПС Ахмед Доган, който бил свързан с това разграбване. Защо точно му даде орден – дали защото обръчът от фирми ограби Държавния резерв, или защото Доган занесе списък пред 1992 г. в турското посолство, с който застраши живота на хора от службите за сигурност, попита Сидеров. Надявам се някой ден да получа отговор на тези въпроси, каза той и допълни, че и българската публика ще бъде удовлетворена, ако научи защо агент “Гоце” дава на агент “Сава” орден “Стара планина”.

Сидеров декларира, че отговорността, с която го натоварвали гласувалите за него, била огромна, но той щял да я оправдае. Той заяви, че смята да мобилизира вота на всички хора, които са минали през всички илюзии. Той допълни, че трябва да "отсеем тези, които ни измамиха и се подиграха". Има много честни и вляво, и вдясно, за които България не е празна дума. Смятам, че тези хора ще ме подкрепят, каза още Сидеров.

Сидеров припомни идеята си за създаване на единен фронт срещу Първанов. Само Иван Костов обаче отказал да разговаря с него. От всички останали Сидеров получил уклончиви отговори.

Споделяне

Още от България