Сидеров определи 2019-та като "празен съд" и пророкува "военни провокации"

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров реши да излезе с реч по повод новата година, подобно на традиционното ежегодно изявление на президента.

 

Видеообръщението на Сидеров е публикувано във Фейсбук страницата му. Във видеото той първо заявява, че "годината не е никаква сама по себе си" и е "празен съд, който ние ще пълним със съдържание", а след това - че 2019-та ще е "година на промени, катаклизми, включително и военни".

 

"Предвиждам военни провокации. Предвиждам разместване в света, в Европа, а и у нас, защото нищо не е отделено. Всичко е свързано", казва в речта си Сидеров.

 

Той стига и по-далеч в апокалиптичните си предупреждения, обявявайки, че "от следващата година ще зависи дали Европа ще бъде поле за всякакви пришълци, които бият и изнасилват по улиците на градовете, или ще бъдем културна и цивилизована Европа".

 

"През идващата година от нас ще зависи дали България ще продължи да остава без хора и ще се превърне в територия или ще обърнем курса", продължава той.

 

Обръщението му завършва с думите: "Вие, братя и сестри българи, бъдете на ниво през тази година, мобилизирайте се, имайте сили и нека Господ ни закриля".

Споделяне

Още от България