Сидеров откри кампанията на "Атака" в Москва и обеща излизане от НАТО

Сидеров в Москва

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров откри кампанията на партията за евроизборите в Москва, където бе награден и с руския орден "Звезда на отечеството".

Отличието е било връчено от космонавта и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов, съобщиха от пресцентъра на "Атака", откъдето разпространиха и снимки от събитието.

Отличието на Сидеров е присъдено от Горната камара на руския парламент "за принос в развитието на отношенията между България и Русия".


"За мен като български политик, е голяма чест да получа ордена "Звезда Отечества". Всъщност с това събитие аз откривам кампанията на нашата партия за евроизборите. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента. Аз и моите двама колеги Десислав Чуколов и Магдалена Ташева водим листата на нашата партия и ще бъдем гласа на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури", е заявил Сидеров.

Той е коментирал още, че "ЕС е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край, а България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО".

"Убедени сме, че България и Европа трябва да развиват приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждуват с нея", казал Сидеров.

Той отново е заявил позицията на партията в подкрепа на референдума на Крим и против санкциите срещу Русия.

"Това се разминава с официалната позиция на правителството на България, но затова пък, когато у нас има правителство на "Атака" и аз съм министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия, която смятаме за братска страна...Скъпи приятели, приемайки високото руско отличие, искам да ви предам братски поздрави от преобладаващата част от българския народ, който обича руския народ и който помни, че от турско иго го освободи не Европейският съюз, а братска Русия. Благодаря за честта, желая успехи на руското държавно ръководство в укрепването на държавността и на братския, православен руски народ", е казал още Волен Сидеров

Споделяне

Още по темата

Още от Евроизбори 2014