Сидеров отново нападна Валери Симеонов заради "тихия" туризъм

Сидеров отново нападна Валери Симеонов заради "тихия" туризъм

След като миналата седмица отношенията в малката, патриотична коалиция се обтегнаха до степен физически сблъсъци, а по-късно различията бяха изгладени след коалиционен съвет, в събота лидерът на “Атака” Волен Сидеров отново атакува колегата си Валери Симеонов (НФСБ).

Лидерът на "Атака" и парламентарен шеф на Обединените патриоти Волен Сидеров се обяви за пореден път срещу идеята за край на купоните по морето в 23 часа. Неговият партньор - Валери Симеонов, който е и ресорен вицепремиер, от миналото лято води тази битка, а този сезон неговият пример последва и Сидеров, който тръгна на проверки по морето.

"В 22 часа се правят резервации за вечери, така че е абсолютно неуместно 23 часа да се слага като граница. Поне 2 часа да се сложи. Има възможност наистина да се реанимира и това са предложенията на министър Ангелкова , с която, за съжаление, вицепремиерът отново води войни, непрекъснато. Тя дава разумни предложения, да се направят зони“, заяви Сидеров в събота след среща със собственици на заведения от Варна и курортите.

Предложението на Министерство на туризма беше местните власти да могат да разделят на зони даден национален курорт. Така курортите ще бъдат извадени от разпоредбите на закона, а шумът ще попадне в специална наредба като поднормативен акт на Закона за туризма - или в местни наредби.

От бизнеса заявиха, че не са против проверките в обектите им от контролните органи, а срещу начина, по който се провеждат. Някои от засегнатите от "шумния" закон на Симеонов бизнесмени се страхували да застанат пред медиите, за да не им пратят още проверки и да ги затворят, заяви още Сидеров, цитиран от БНТ.

Той обясни, че на срещата при премиера е заявил, че през лятото туристите имат друг ритъм на живот, особено вечер. По думите му часът или трябва да се изтегли по-късно, или да се измисли вариант за парти зони, които да не пречат на "тихия" туризъм.

"Не всичко да е под един знаменател", заключи лидерът на "Атака".

По-рано в събота днес пред Нова телевизия министърът на туризма Ангелкова заяви, че и двамата с вицепремиера Симеонов работят за устойчивото развитие на българския туризъм.

"Имаме различия по някои теми, но затова решаваме всичко в диалог", увери тя.

Споделяне

Още по темата

Още от България