Сидеров пак с цирк в изборната нощ, опитва се да нахлуе в "Арена Армеец"

Сидеров пак с цирк в изборната нощ, опитва се да нахлуе в "Арена Армеец"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров реши да привлече вниманието върху себе си в изборната нощ с ново изстъпление. Той и други членове на партията му се опитват да влязат в столичната зала "Арена Армеец",където се намира Общинската избирателна комисия.

Сидеров искал да наблюдава какво става вътре, но полицията отказва да го пусне, защото по закон няма право да е там. В ОИК-София се предават протоколите от избирателните комисии от цялата столица.

Решението на атакистите да нахлуят в "Арена Армеец" идва малко, след като се разбра, че екзитполовете дават на Сидеров едва 1-2% подкрепа като кандидат за кмет на София.

Това не е първият път, в който лидерът на "Атака" прави циркове в изборната нощ. Преди 4 години, когато стана ясно, че "Атака" е спечелила около 3% от гласовете на местния вот в страната, той реши да нахлуе в НАТФИЗ. Тогава Сидеров се държа арогантно със студенти и журналисти, защото имал "граждански дълг". Той размахваше депутатската си карта като оръжие.

Сега Сидеров повтаря същия сценарий. Той се усъмнил, че полицаите, които го спират, са истински служители на реда, съобщава бТВ.

"Вие чувствате ли, че е много смешно това – стоите тук и ни спирате. Какво ще стане ако влезем?", попита Сидеров униформените.

В началото на октомври той се държа скандално в ефира на БНТ, което доведе до това, че стана персона нон грата в обществената телевизия. След това той се опита да нахлуе в телевизията, а след като не се получи – започна да подава жалби срещу БНТ.

По-късно прехвърли вниманието си към доскорошния си коалиционен партньор Ангел Джамбазки, който също беше кандидат за кмет на София. Лидерът на "Атака" покани евродепутата на "физически двубой", а преди това двамата си отправяха покани за гей и нарко тестове. Джамбазки спря да отговаря на Сидеров, но атакистът не се отказа и реши да предприеме нов ход – подаде оставка като депутат и подкани евродепутата да направи същото, но това не стана.

Депозираната оставка на Сидеров още не означава, че той действително ще напусне парламента. Следващото заседание на Народното събрание, което трябва да гласува оставката, ще е след първия тур на изборите в София. Фактът, че Джамбазки не откликна на призива на бившия си коалиционен партньор, дава аргумент на Сидеров да оттегли оставката си веднага след изборите.

Споделяне

Още по темата

Още от Местни избори 2019

Колко време давате на новия парламент?