Сидеров подозира американска конспирация зад атентата срещу "Шарли ебдо"

Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря, че атентатът в Париж е "театрална постановка" на САЩ. В ефира на партийната телевизия "Алфа" в понеделник вечерта той описа мащабен световен заговор, защото френските медии не са показали телата на убитите в редакцията на "Шарли ебдо". Сидеров допълни също, че никой не е показал и телата на убитите терористи.

Той пита кой е заснел клипчето с разиграния етюд с терористите, което се показва навсякъде и как е станало така, че единият от терористите е оставил на стъклото на колата личната си карта.

По думите му събитията в Париж заприличват на "театралната постановка като тази на 11 септември в Щатите". Тогава по същия начин личните карти на терористите бяха намерени в останките на кулите и извършителите бяха посочени, казва той. Сидеров посочва, че от тялото на застреляния полицай не тече кръв.

"Все едно е застрелян с халосни патрони. Освен това шосето пред колата на терористите е напълно свободно, за да могат да се оттеглят безпроблемно", коментира Сидеров.

Лидерът на "Атака" обясни, не одобрява "гаврата с религиозни символи, независимо на коя религия са". Според него хаосът, който сеят атентатите, обслужва САЩ.

"Така се отклонява вниманието от тяхната куха икономика, от голямата криза, в която САЩ се намират, отклонява се вниманието от кухия долар, отклонява се вниманието от трилионния външен дълг; отклонява се вниманието, че САЩ вече няма как да поддържа този стандарт на своето население. Целият останал свят започва да се противи на "лапането" на САЩ. Идва му краят", допълни лидерът на "Атака".

Сидеров призова европейските лидери да отидат пред посолствата на САЩ и ако трябва да протестират, защото "те са създатели на муджехидините, "Ал Кайда" и най-накрая на "Ислямска държава".

Споделяне

Още от България