Сидеров подозира заговор срещу Борисов

Хора от ГЕРБ, НФСБ и бившия Реформаторски блок искали дестабилизация и предсрочни избори

Сидеров подозира заговор срещу Борисов

Подозирам, че има заговор срещу премиера, в който участват хора, които са близки до него, обяви лидерът на “Атака“ Волен Сидеров в понеделник на влизане в Министерския съвет преди началото на коалиционния съвет, на който бяха обсъдени рокадите в кабинета.

По думите на Сидеров в заговора участват НФСБ, хора от ГЕРБ, приближени на Борисов, и част от бившия Реформаторски блок.

Според него целта е дестабилизация и предсрочни избори.

“Оставките се подават пред премиера, той ги приема или не ги приема. Аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с тях”, коментира лидерът на “Атака” преди заседанието.

Той обяви, че на коалиционния съвет ще постави въпроса дали е председател на парламентарната група на “Патриотите“. “Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО, нямаше официална реакция на ГЕРБ. Влизам, за да запитам какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам”, каза Волен Сидеров.

“Може ли един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър от целия състав да не стане и да не каже, че това не е вярно. Значи са съгласни. Тогава всички 19 министри да си ходят, тъй като те са измъчвани от диктатура”, заяви още Сидеров.

“Ако те са съгласни с декларацията на НФСБ – значи работят под диктаторска палка. Ако не са съгласни, да станат и да кажат на вицепремиера: Не си прав, ако обичаш, оттегли си думите”, каза Сидеров.
Според  него с действията и изявленията си Валери Симеонов не работи за здравината на патриотичната коалиция и на управляващата коалиция. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?