Сидеров поиска признание за Сталин за победата във Втората Световна война

Сидеров поиска признание за Сталин за победата във Втората Световна война

Шефът на парламентарната група на Обединените патриоти, които са официалният партньор на ГЕРБ във властта – Волен Сидеров, се обяви за признание за Йосиф Сталин и ролята му на "държавник и главнокомандващ" за победата над Германия във Втората Световна война.

В специално прессъобщение от партията му "Атака" се похвалиха, че "за първи път в България" се отбелязват денят и часът на нападението на "Хитлеристка Германия над Русия" и се почита паметта на загиналите руски воини.

“Русия защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също така да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ за тази победа”, обяви Сидеров, докато той, зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев и други атакисти се изправиха пред Паметника на Съветската армия в София в 4 ч сутринта и поднесоха венци.

Според прессъобщението на "Атака", Сидеров изтъкнал в речта си и  "исторически факти".

Към тях спадат следните твърдения:  ″Когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада”. И още: "Най-големият спонсор на Третия райх бил англосаксонският Запад. Англия, Франция и САЩ правиха всичко възможно Германия да се милитаризира. Английски и германски фирми участваха в германски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невъзможно”.

"През 1938 г. същият Запад подари на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Дори, когато уж започна война с него, същият Запад не водеше истински военни действия срещу Германия. Всичко това беше с цел да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, само че Русия устоя”, казва още Сидеров. 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?