Въпреки европейските санкции

Сидеров се срещна с Наришкин в Белград и го покани у нас

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се срещна в Белград с председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин, чието посещение в България бе отказано, тъй като е в "черния списък" на Европейския съюз заради анексията на Крим.

Сидеров поканил Наришкин да посети България, въпреки наложените санкции, съобщи пресцентърът на "Атака".

Наришкин отговорил: "Никога не съм отказвал срещи с колеги депутати, аз открито говорих в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Съжалявам, че асамблеята лиши руската делегация от право на глас. Това показва, че някои депутати не искат да чуят истината и бягат от диалог”.

Държавната дума на Русия вече разкритикува българското Министерство на външните работи по повод отмененото посещение на Наришкин в София. Според Москва това е "грешка, която трябва да бъде поправена".

Сидеров посочил в Белград още, че "Атака" е единствена партия в българския парламент, която е осъдила остро фашистката и криминална власт в Киев след преврата, извършен от т. нар. майдановци.

Той подчертал, че "Атака" е единствената партия, обявила се категорично против налагането на санкции срещу Русия и против забранителните списъци за руски политици и бизнесмени. Сидеров заявил, че международната общност трябва да осъди военните действия на незаконното правителство на Украйна срещу собствените граждани.

В Белград той участвал в международния форум "Балкански диалог 2014“, който бил открит от Наришкин. Българският политик бил и гост в руското посолство.

Там той обяснил, че "Атака” заявява антиглобалистка и православна позиция, че е за военен неутралитет на България, за излизане от НАТО, против "неолиберализма и дивия капитализъм, който опустоши страната". Евросъюзът пък трябвало да се преустрои или да се разтури, защото сега той бил "една огромна пирамида, незачитаща мнението на обикновените хора в Европа със задкулисна власт и управляван на практика от САЩ".

Споделяне

Още от България