Сидеров ще подобрява и отношенията с Иран

Сидеров ще подобрява и отношенията с Иран

Председателят на ПГ на Обединени патриоти и лидер на ПП АТАКА Волен Сидеров бе на посещение в Иран, където проведе срещи на високо равнище, съобщиха от пресцентъра на партията в сряда.

Той е разговарял с първия вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири за потенциала за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения, гостувал е в иранския парламент, където с председателя на групата за приятелство с България г-н Али Бейги обсъдиха отношенията между страните ни.

"За първи път съм в Иран. Позицията на партията ни е за по-широко сътрудничество, но и по-голям суверенитет във външната политика. Ние сме член на ЕС и НАТО, но не пречи да поддържаме приятелски отношения със страни извън Евросъюза. За нашата партия е важно да развиваме икономически отношения с Русия, Иран, Китай. Сега сме част от управляващата коалиция в България и ще се опитаме да влияем в тази посока", заявил Сидеров пред иранския депутат консерватор.

Той му обяснил, че АТАКА поддържа добри отношения с подобни партии в Европа като Северната лига в Италия, Партията на свободата в Австрия, Фронт национал във Франция и трябва всички да се съберат в един алианс. "Ще се радвам да получим подкрепа и от Иран", допълнил Сидеров.

По думите му, „докато сме домакини на ЕС, трябва да повлияем за отношенията между Иран и Съюза“. ЕС ще се еманципира от САЩ и ще има добри възможности за сътрудничество. Лично се ангажирам да работя в тази посока, допълнил Сидеров.


Освен това, председателят на АТАКА изтъкнал, че е от особено значение да се открие директна въздушна линия София-Техеран и трябва да се работи за по-скорошното осъществяване на връзката.

Споделяне

Още от България