Сидеров ще "пробва" Гешев с папка за крупни далавери на Каракачанов

Щял да организира протест срещу по-високите данъци на колите в София

Каракачанов, Сидеров и Валери Симеонов

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще предаде на новоизбрания за главен прокурор Иван Гешев папка със сигнали за "крупни далавери" във военното министерство.

"Каракачанов отдавна е за сваляне и между другото, за разследване. Отдавна ми дават сигнали за крупни далавери във военното министерство. Ще ги подредя в една папка и ще ги дам на новия главен прокурор, който ми казват, че бил много добър", каза Сидеров пред БНТ.

Той обаче не уточни за какви далавери става въпрос.

"Атака", ВМРО и НФСБ влезнаха заедно в парламента като коалиция "Обединени патриоти", но впоследствие партията на Сидеров се разграничи от другите две формации. ВМРО "капитализира" т.нар. националистичен вот и на последните избори се представи най-добре от трите партии.

Сидеров от месеци атакува ВМРО и НФСБ, които са част от управляващата коалиция с ГЕРБ. Въпреки това депутатите от "Атака" продължават да крепят мнозинството в парламента, в правителството пък продължава да има и министър от квотата на сидеровата партия - този на икономиката Емил Караниколов.

"Атака" беше чaст от Tройната коалиция "Патриоти", която сключи споразумение с ГЕРБ за управление на държавата.ГЕРБ стимулира изолирането на "Атака", тъй като станахме неудобни, а НФСБ и ВМРО бяха просто инструмент - отвертката и клещите. Но ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ са основния виновник и поддръжник на тезата "Атака" да не е в управлението", каза той по повод напрежението в управляващата коалиция. 

Преди местните избори Сидеров напусна парламента и вече е общински съветник в София. Преди вота той организира предизборен скандал в предаването "Референдум", като в понеделник му бе първото участие в телевизията за последните два месеца.

На бунт срещу увеличението на данъци за колите

Сидеров разкритикува и управлението на ГЕРБ в София. Той обяви, че ще организира и граждански протести против намерението на кметицата Йорданка Фандъкова да вдигне данъците на автомобилите.

"Това ще засегне 300-400 хиляди души в София, а част от колите им имат газова уредба, т.е. не замърсяват въздуха. Това е недомислено решение. Цялата работа е да се приберат едни пари от хората. Достатъчно са данъците върху столичани, не е нужно да се увеличават. А колата, която караш, не се определя от желанието ти, а от твоите финансови възможности", каза той.

По думите му ГЕРБ се старае да вдига данъци, което не е добре. Сидеров подчерта, че на 30 декември в Общината ще се обсъди план-сметка за парите за чистотата, с която той не е съгласен.

"Няма никакво позоваване и анализ на база на какво се изчисляват тези 67 млн. лв. Чии са тези фирми, има ли, няма ли корупция? Защо толкова скъпо струва чистотата на София, която в крайна сметка не е чиста", попита Сидеров.

По-късно той оспори и едно от решенията, предложени от общинската администрация за гласуване от общинския съвет на заседанието в понеделник. Става въпрос за отпускането на заемообразно финансиране за изпълнението на проект, финансиран с европари. Той е за ремонт на кризисен център за деца, пострадали от насилие. Според Сидеров обаче от доклада на общината не става ясно за какво точно ще отидат европарите. Негово проучване показало, че те ще са за "полулегална" неправителствена организация. Той не обясни какъв е проблемът с въпросната организация, а след като кметът Фандъкова отговори, че не е добре да се политиканства по темата с осигуряването на тези услуги, той я предупреди да не му държи "менторски тон".

По-рано Сидеров коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков, която според него отдавна трябвало да бъде взета, защото "това министерство не е социално, а по-скоро работи за чужди НПО-та". Той не пропусна да нападне и зам.-министърката на ВМРО в министерството Султанка Петрова. Сидеров обяви, че тя е изготвила "потресаващата" Стратегия за социални услуги и попита къде е нейната оставка. 

Той говори и за решението си да напусне Народното събрание.

"Парламентът не само, че не ми липсва, аз съм много доволен, че не съм там. Не може да ми липсва парламент, в който се вземат антинародни решения", заяви лидерът на "Атака" и беше категоричен, че партията му няма как да е партньор на управляващите и няма да участва в Коалиционен съвет.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?