Сидеров видя заговор между ВМРО, НФСБ и Цветанов срещу ГЕРБ

Сидеров видя заговор между ВМРО, НФСБ и Цветанов срещу ГЕРБ

Ексшефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов търси реванш и ще работи с ВМРО и НФСБ срещу бившата си партия, като за целта щял да използва „пропукани структури на ГЕРБ“ на местните избори. Такава теза разви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който през юни беше изгонен от парламентарната група на "Обединени патриоти“.

Сидеров твърди, че лидерът на НФСБ и Цветанов Цветанов и Симеонов винаги са били "много близки“ и дори лидерът на НФСБ винаги е искал бившият заместника на Борисов да бъде премиер. Намери връзка и между срещата между двамата в Жеравна и критиките на Симеонов срещу ГЕРБ от неделя.

"Веднага след тази среща Симеонов излезе с революционно изказване как на есен ще разгледат подкрепата си и то заедно с ВМРО. Това означава, че и двете партии обмислят извиване на ръце, или притискане, или някаква своя играя, в която участва и Цветанов ”, заяви Волен Сидеров пред Нова тв.

В последните няколко дни представители на НФСБ и ВМРО обявиха, че ще поискат ревизия на отношенията с ГЕРБ. Симеонов прогнозира, че ще има "доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върви в правилната посока“. От ВМРО заговориха проблеми във властта и поискаха среща с ГЕРБ.

По думите на Сидеров на места в страната, където ВМРО и НФСБ ще бъдат подкрепени от структури на Цветанов. "Знаете, че в структурите на ГЕРБ някъде има разпукване. Това ще бъде използвано и Цветанов ще търси реванш. На тези места Цветанов, неофициално, ще ги насочва към гласуване към НФСБ и ВМРО, които в комбинация ще играят срещу ГЕРБ на много места“, добави той.

Сидеров коментира и изключването му от групата на "Обединени патриоти“. По думите му това е причина за засилване на влиянието на ДПС в парламента.

"В периода, в който ние като "Обединени патриоти”, коалиция създадена от мен, изместихме ДПС като трета сила в парламента. Това вече не е така, особено след като Каракачанов и Симеонов застанаха гордо пред медиите и обявиха, че изключват Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов от парламентарната група. ДПС са дали банкет в същия ден”, каза Сидеров.

В неделя лидерът на НФСБ също заговори за "връщане на позициите на ДПС“, но според него те били загубени "точно по времето на Цветанов". 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?