Сидеров заплаши правителството, че може да го свали

Волен Сидеров, сн. БГНЕС

"За нас е по-добре ГЕРБ да не се връща на власт. Това правителство има коректив в лицето на "Атака". Ако то не направи това, което го призоваваме, и то ще падне от власт. И много вероятно е ние да сме основна причина за това". Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на митинг в Сливен срещу имигрантите под "Да спрем нелегалните пришълци".

 

"Ако това правителство не се съобрази с исканията ни за пришълците, ще падне болезнено от власт, защото ние слушаме народа", каза лидерът на "Атака".

 

Той определи като "нелепо и политически конюнктурно" извинението на лидера на БСП Сергей Станишев към етническите турци у нас за Възродителния процес, направено по време на общия мигинт в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски в София миналата събота.

 

"В крайна сметка имаше държавна политика по времето на Живков и положителните моменти от тази политика трябваше да се признават", заяви Волен Сидеров. Той припомни за "едно позорно решение на народното събрание преди две години". "Решението бе предложено от Костов и в него се казваше, че България е извършила едва ли не геноцид спрямо мюсюлманското население през 80-те години, че тези, които са напуснали България са жертва на геноцид. Това не е вярно и това беше позорно решение. Изявлението (на Станишев) е абсолютно нелепо, защото това, което наричат Възродителен процес, беше една линия на възвръщане на българското самосъзнание у мюсюлманите, които са наследници на насилствено ислямизирани българи. Те не са турци, това са си българи. Това не беше нито геноцид, нито преследване, а напускането на мюсюлманите през 1989 година беше тяхно решение", посочи лидерът на "Атака".

 

В митинга пред сградата на община Сливен участваха около 200 души, повечето от които бяха докарани с автобуси. Въпреки че неведнъж през последните две седмици кметът на Сливен Кольо Милев заяви, че няма искане за настаняване на бежанци в общината, партията на Сидеров реши точно там да си проведе митинга.

 

"Държавата и общинска власт в Сливен да не си помислят да настаняват пришълци", предупреди в речта си Волен Сидеров.

Споделяне

Още от България