Сиера Леоне изпревари Либерия по брой на заразените с ебола

Броят на жертвите на епидемията от ебола в Западна Африка се е увеличил до 6331 души в трите най-силно засегнати държави, като Сиера Леоне изпреварва Либерия по брой на заразените, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Ройтерс.

Общият брой на заболелите в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне възлиза на 17 800 души, в това число 7719 в Либерия и 7798 в Сиера Леоне, съобщи организацията. В петък СЗО информира, че общият брой на починалите от болестта в трите държави е 6187 души от 17 517 случая.

Малко над половината от регистрираните смъртни случаи са в Либерия, но реалният брой в Сиера Леоне вероятно е по-висок отколкото данните показват, казват експерти на СЗО.

Говорител на здравното министерство на Сиера Леоне съобщи по-рано, че лекари са започнали стачка с искане за по-добри условия на лечение за медиците, заразени с ебола, предаде АП. Лекарите настояват правителството да гарантира, че за лечението на заразените лекари е осигурено животоспасяващо оборудване, като например апаратура за диализа.

Десет от общо 11 заразени лекари от Сиера Леоне починаха, напомня агенцията.      

Споделяне
Още от Свят

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?