Сигнал в ДАНС и МВР срещу хората на Касим Дал

Сигнал в ДАНС и МВР срещу хората на Касим Дал
МВР и ДАНС са получили сигнали срещу отцепниците от ДПС, последвали Касим Дал, основно в социалната мрежа Фейсбук. Това стана ясно от думите на великотърновския депутат от ДПС Хасан Хаджихасан пред Mediappol.

Повод да се обърне към полицията и агенцията, която се занимава с опазването на националната сигурност, Хаджихасан взел от разпространени през уикенда агитационни материали срещу Ахмед Доган и знакови фигури на партията във Велико Търново и село Калифарево.

В брошурите и плакатите основни лица на движението са наречени с агентурните им имена от Държавна сигурност, а под имената на други, които нямат досиета, е написано: "представлява само себе си“(Алиосман Имамов), "мишок“(Йордан Цонев), "госпожа Човешко бедствие“ (Емел Етем), "печата в. "Атака“(Делян Пеевски).

В брошурите под образа на самия Хаджихасан авторите са написали "Мухата ХХХ“.

Хаджихасан решил да се задейства, след като подобни материали вече са се появили и в неговия избирателен район.

Пред Mediapool Хаджихасан прогнозира, че материалите, които се разпространяват и във Фейсбук, скоро ще плъзнат из Шумен, Търговище и София. Депутатът заяви, че е 100% сигурен, че зад тази агитация стоят хората на Касим Дал. Като повод да намери място сред видни ДПС-имена като "медийния магнат" Делян Пеевски и бившия вицепремиер в кабинета “Станишев” Емел Етем, Хаджихасан посочи, че той лично е обвинил Касим Дал пред ЦОБ и парламентарната група на движението, че е повече бизнесмен, отколкото политик.

Междувременно по непотвърдена информация стана ясно, че въпреки уклончивите и обтекаеми обяснения на Касим Дал по темата дали ще прави партия, конкурентна на ДПС, хората, които подкрепят бившия втори човек след Доган в ДПС, са започнали да търсят офиси за формацията. Най-вероятно първата "обител" на бъдещата партия ще бъде в Свищов.

Още от България