Сигнал за бомби затвори Съдебната палата за около час и половина

БГНЕС

Сигнал за поставени две бомби затвори Съдебната палата в София за около час и половина, съобщи пресцентърът на МВР.

Мъжки глас се е обадил на телефон 112 в 8.45 часа в сряда. Той съобщил, че в Съдебната палата има поставени две взривни устройства. Сградата е била затворена в 9 часа. Служители на СДОТО на МВР са направили проверка и около 10.30 часа Съдебната палата е била отворена, съобщи МВР.
 
По-късно днес в Съдебната палата се очакваше да дойде бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Той трябваше да бъде разпитан за разпространените в края на април аудиозаписи между него, бившия премиер Бойко Борисов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

Във вторник в инпектората към Върховната касационна прокуратура, която се намира в Съдебната палата, обяснения даде Бойко Борисов. "Разговаряхме на тема как да се установи тази престъпна група, която организира незаконни подслушвания в домовете на хора", каза след разпита бившя премиер.

Другият замесен в случая Николай Кокинов вече даде показания във Върховната касационна прокуратура. Бившият градски прокурор на София  потвърди автентичността на записания тайно разговор с Борисов и Найденов в Банкя, съобщи във вторник в."Преса".

В Съдебна палата се помещават Софийският градски съд, Софийският апелативен съд, Върховният касационен съд, Върховната касационна прокуратура.

Споделяне

Още от България