Сигналът срещу Гешев е разпределен на прокурор

Снимка: БГНЕС

Сигналът срещу главния прокурор Иван Гешев, подаден от вътрешния министър Бойко Рашков, е разпределен на прокурор. Това съобщи пред БТА шефката на специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Ден по-рано Рашков подаде сигнал до началника на националното следствие Борислав Сарафов. Министърът обясни, че ако той откаже да разследва Гешев, решението му ще бъде обжалвано пред самия главен прокурор.

Сигналът обаче мигновено бе препратен в спецпрокуратурата. По думите на Маджарова тя е компетентната в случая. Тя обясни, че евентуален отказ от разследване би следвало да се обжалва пред апелативната спецпрокуратура. Маджарова допълва, че от 1975 г. у нас основната преценка за образуване на разследване се прави от прокурора. Следователите са имали такава възможност до 1952 г.

В сигнала си Рашков твърди, че Гешев е извършил престъпление, разгласявайки данни, събрани чрез СРС-та. Той сочи пуснатите публично разговори с участието на президента Румен Радев, записите с хазартния бос Васил Божков и комуникацията между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския секретар Пламен Узунов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?