Сигналът срещу шефа на жандармерията се оказа кух

Сигналът срещу шефа на жандармерията се оказа кух

Сигналът срещу главен комисар Живко Живков, директор на Главна дирекция “Жандармерия” в МВР, се оказа кух и вътрешният министър Румен Петков бе принуден да го върне на работа дни след като го отстрани от поста.  

От събраните материали и направения анализ и проучване, няма данни за извършено престъпление от общ характер, съобщиха за Mediapool от прокуратурата в сряда. Поради тази причина военните обвинители отказват да образуват досъдебно производство срещу Живко Живков, който миналата седмица бе временно отстранен от длъжност във връзка със сигнал и констатирани нарушения при служебна проверка. Материалите от проверката бяха предадени на военната прокуратура.

Срещу Живко Живков бе подаден сигнал от бивши служители на оглавяваната от него служба за шуробаджанашки назначения и нерегламентирана охрана на Пловдивския панаир.

От Гюргево, Румъния, където е на посещение, Румен Петков заяви, че Живко Живко ще бъде възстановен на работа още днес. Другата седмица обаче ще му бъде наложена административна санкция заради дисциплинарното производство срещу него, допълни министърът.

Той се скара на българските журналисти, че са го питали за Живков по време на съвместното тържество в Гюргево за приемането на двете страни в ЕС, на което присъства и румънският му колега Василе Блага.  Според Петков така се излагаме пред румънците.

За по-малко от година на прокурор бяха предадени трима висши служители от системата на МВР. Освен с Живко Живков държавното обвинение се зае с някогашния шеф на националната пожарна Кирил Войнов и с бившия директор на КАТ – София Илия Илиев. До съда обаче стигнаха само последните двама.

Войнов ще отговаря защо е дал на секретарката и шофьора си мобилни телефони с по 100 лв. месечен лимит. Илиев е обвинен за това, че е прикрил единадесет шофьора, употребили алкохол.

Споделяне

Още по темата

Още от България