Силен вятър в половин България

Силен вятър в половин България
Силен вятър с пориви до 20-25 м/сек се очаква в 17 области в страната.
 
В тези райони е обявен жълт код. Мярката е въведена в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил,  Перник, София-област и София-град, съобщи Дарик радио.
 
Синоптиците предупреждават, че през следващото денонощие ще бъде хладно и ветровито. С умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад ще продължи данахлува хладен въздух.
 
На много места от страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици, като по-интензивни тези явления се очаква да бъдат в Северна България. Максималните температури през деня няма да надхвърлят 22 градуса.
 
Във връзка с бурния вятър, който още от рано сутринта духа в София, от Столична община напомня на гражданите да бъдат внимателни. Да обезопасят от незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилищата си.
 
Три екипа на аварийно-спасителното звено реагират на място при сигнали. Вчера екипи са се отзовали на три сигнала за надвиснали ламарини и 17 за паднали клони на дървета.
 
Собствениците на строителни фирми трябва да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, както и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на рекламно-информационни елементи също да проверят съответните си обекти.
Споделяне

Още от България