Силна буря с градушка се изсипа над София (видео)

Екипи на столичната аварийна помощ обхождат улиците

Силна буря с градушка се изсипа над София (видео)

Силна буря с градушка се изсипва над София към 12.30 часа във вторник. Има сигнали за наводнени мазета и тераси.

"Екипи на дирекция аварийна помощ и превенция извършват обходи на терен по улиците на града. Към момента най-интензивни валежи с градушки има в районите на северната и западната част на столицата - Люлин, Надежда, Овча купел, Триадица и Витоша. Градският транспорт се движи по всичките си маршрути", коментираха пред Mediapool от Столична община.

Бурята събори и шатрите от блокадата пред Софийския университет.

За вторник жълт код е обявен в 13 области на Западна и Централна България за гръмотевични бури и валежи. Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Смолянска.

В тези области ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На места количествата на валежа ще достигат 20-30 л/кв.м.

Възможни са и градушки. Дневните температури ще бъдат между 27 и 32 градуса, за района на София - около 27 градуса, по Черноморието - 28-29, до 34 градуса в Русе, 33 в Пловдив.

В сряда слаби превалявания се очакват евентуално на места по Черноморието, в останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, а максималните температури отново ще са между 27 и 32 градуса.

Споделяне

Още от България