Силният снеговалеж отмени редица полети в Европа и Пекин

Редица полети в Лондон, Париж и Франкфурт бяха отменени заради силните снеговалежи в неделя, предадоха ББС и Ройтерс. Франс прес информира за същите проблеми в Пекин.

На лондонското летище "Хийтроу" не бяха извършени около 250 полета, което е около 20 на сто от дневното разписание на аеропорта. До тази мярка се наложи, за да не се стигне до допълнителни мерки в графика на излитащите и кацащите самолети. На по-малките лондонски летища "Станстед" и "Гетуик" засега работят нормално, но от управата им допуснаха възможността за отмяна и забавяне на полети.

Според метеоролозите снеговалежът, който създаде проблеми на „Хийтроу“ и предишните два дни, вероятно ще продължи и в понеделник. Очаква се в Югоизточна Англия да паднат около осем сантиметра сняг.

Заради обилните снеговалежи бяха отменени полети и в Париж, където бе планирано намаляване с 40% на полетите на от летищата "Шарл де Гол" и "Орли".

Снегът, който е рядкост в Париж, започна да вали в петък вечерта, когато голям студ обхвана по-голямата част на Европа.

Стотина полета, от които 16 международни, бяха отменени в неделя и на летището в Пекин заради силния снеговалеж в северната част на Китай. Други 68 полета, сред които 11 международни, излитаха и кацаха със закъснение заради процедурите по обработването на самолетите срещу обледяване на корпуса им.

Повече от 40 автомагистрали в северната част на страната са затворени за движение според сайта на агенцията по метеорология. Няма информация за катастрофи, предаде БТА..

Заради силния снеговалеж и поледицата около 130 полета са отменени и на международното летище във Франкфурт, най-голямото в страната, съобщи ИТАР-ТАСС.

На летището цари напрежение, полетите се бавят заради задължителните процедури по отстраняване на обледяването на самолетите. На пътниците, чиито полети са отменени, се предлага да пътуват с влакове на Дойче бан.

Споделяне

Още от Свят