Силният вятър отнесе покрив на магазин в София

Силният вятър отнесе покрив на магазин в София

Около 40 сигнала за паднали от силния вятър предмети са подадени на телефон 112 до момента. В София покрив на магазин се срути върху паркирана кола в квартал "Младост 4". При инцидента няма пострадали.

Повечето от половината сигнали, подадени на спешния телефон 112, вече са обработени от екипите на пожарната, обясниха от МВР, цитирани от БНР.

Най-сериозните от тях са в София. Те са за паднал билборд и за покрив от супермаркет, откъснал се от силния вятър и паднал върху лека кола. До момента в МВР няма информация за пострадали хора. Десетки са и сигналите за паднали дървета в цялата страна, обобщават още от вътрешното министерство.

Силният вятър в столицата събори дърво в парка "Заимов”, което е паднало върху автомобил, отново без пострадали, съобщи бТВ. 

Оттам призовават хората да бъдат внимателни, когато минават покрай високи сгради, както и да приберат от терасите си всички предмети, които могат да паднат и да предизвикат инцидент. Същото се отнася и за собствениците на магазини и складове.

За утре, за цялата страна, е обявен оранжев код за обилни валежи, съчетани със силен вятър. В Русе, Разград, Силистра и Добрич се очакват и снеговалежи, съчетани с поледици.

Споделяне

Още от България