Силният вятър събори фасада на мол, дървета и предизвика електрически аварии

Снимка: бТВ

Силният вятър в понеделник остави 8000 домакинства без ток, събори десетки дървета, а в Благоевград отнесе фасадата и на местния мол. Щетите от инцидентите са само материални, жертви няма, съобщи Нова телевизия.

Според информация на медията хората от мола в Благоевград са били евакуирани, а центърът на града е отцепен.

Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър са приети днес от жители на Северозападна България, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По данни на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" най-сериозно е засегната област Монтана. Там е съобщено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети. Мобилизирани са всички екипи на пожарната и полицията, включително и колегите им, които са в почивка. Няма пострадали хора. 3000 домакинства в Монтана обаче са без електричество. Общо 8000 семейства на територията на страната са без ток.

В София са получени 4 сигнала за паднали дървета и клони, съобщи пред „Фокус” директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров.

Бурният вятър в понеделник следобед успя да събори дървета в центъра на София и едно в Борисовата градина, съобщи БГНЕС.

Паднало дърво и клони има на кръстовището на улиците „Екзарх Йосиф” и „11 август” в центъра на столицата.

На столичния булевард "Рожен" дърво е паднало върху лек автомобил, за щастие няма пострадали хора.

Друго дърво бе повалено в Борисовата градина, близо до Астрономическата обсерватория на Софийския университет.

 

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?