Силният вятър събори покрив в центъра на София

Няколко села са без ток във Врачанско, три тира се преобърнаха

Снимка: БНР

Покривната конструкция на сграда в центъра на София се срути заради силния вятър в събота. За щастие няма пострадали.

Инцидентът е станал следобяд на кръстовището на улиците "Вашингтон" и "Пиротска". Районът бе затворен за движение, като бе отцепена и част от ул. "Пиротска. На мястото на инцидента бяха изпратени екипи на пожарната и полицията. 

Заради силните пориви на вятъра кола се преобърна в столичния кв. "Драгалевци". Очевидци разказаха, че автомобилът буквално тръгнал сам и се е обърнал по таван. Паднало дърво пък затрудни движението в района на Семинарията в София. Аварийните екипи на общината са реагирали и на десетки други сигнали за паднали клони на дървета.

Около обяд жена пострада в жк "Люлин 3", след като парче от изолзацията на блок падна върху нея. Тя бе откарана в "Пирогов" с травма на главата, като оттам уточниха, че раната ѝ е обработена и тя е освободена за домашно лечение.

От Столичната община призоваха хората да укрепят всички предмети по терасите, а строителните фирми - оградите, скелетата и билбордовете. Сигналите се подават на телефон 112. 

Във Враца продължават да постъпват сигнали за поражения от бурята, съобщи БНР. Силният вятър остави без ток няколко села и десетки домакинства в отделните части на населените места от общината. Поривите на вятъра достигнаха до 100 километра в час.

Отнесена бе цялата покривна конструкция на кооперация в центъра на града. Изкъртени са изолации и покривни ламарини на десетки сгради, има счупени прозорци, изкоренени дървета и паднали метални будки.

Три тира са се обърнали по пътя Враца – Мездра. Те ще бъдат изтеглени едва след утихването на вятъра. Заради ураганния вятър в Северозападна България временно бе ограничено движението по пътя Ботевград – Монтана, съобщиха от пътната агенция.

Споделяне

Още от България