Силвио Берлускони се сравни с папа Франциск

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че би могъл да ръководи Римокатолическата църква точно толкова добре като папа Франциск, предаде ДПА.

"Наистина харесвам папа Франциск, защото той се държи точно както аз бих се държал, ако бях папа", призна Берлускони пред италианското Радио 24.


Журналистът, водещ интервюто, попита замесения в редица корупционни и секс скандали Берлускони, дали той иска да каже, че Франциск е добър, защото прилича на него.

"Бих представил нещата по-друг начин. Аз съм добър, защото приличам на папата", отвърна Берлускони.

Интервюто беше излъчено преди Берлускони да посети за втори път център на болни от Алцхаймер край Милано. Там той полага общественополезен труд след като беше осъден за данъчни измами, а напредналата му възраст не позволява да лежи в затвора.

Въпреки криминалното досие, заради което Берлускони има забрана от 6 години да се кандидатира на избори за обществени длъжности и заради което той беше изгонен от парламента, бившият премиер води кампанията на консервативната си партия Форца Италия за изборите за ЕП.

Tой увери, че ще остане партиен лидер дори ако партията се представи зле на вота, както прогнозират допитванията до общественото мнение. Берлускони обаче изключи възможността да оглави някога отново италианско правителство, припомня БТА.

Споделяне

Още от Свят