Силвио Берлускони забъркан в нов секс скандал

Италианският премиер Силвио Берлускони попадна в центъра на нов секс скандал в момент, когато правителството е изправено пред важно изпитание  - вот на недоверие срещу държавния секретар на правосъдието, пишат британските вестници.

Жена, която работила като проститутка, каза във вторник пред прокурори, разследващи корупционни схеми, че 73-годишният премиер ѝ дал подаръци, след като тя заедно с още две жени споделила леглото му. "Аз и двете момичета от Рим и Берлускони бяхме в леглото", твърди 38-годишната Мария Тереза де Николо пред италианския вестник "Република", цитиран от "Гардиън" и "Индипендънт".

Според нея на партито в резиденцията на премиера през септември 2008 г. присъствали 15 момичета. Тя получила бижу от Берлускони на сутринта. 

Де Николо е една от многото жени, които казаха, че бизнесмен от Бари им е платил, за да присъстват на т.нар. фестини, или партита за възрастни в частната резиденция на Берлускони в Рим през 2008-09 година. Тя твърди, че е получила 1000 евро от бизнесмена Джампаоло Тарантини, който е разследван за корупция в областта на здравеопазването в югоизточния регион Пулия. 

Де Николо е втората жена, която твърди, че е прекарала нощта в резиденцията Берлускони, след като 43-годишната проститутка Патриция д`Адарио, която е в центъра на избухналия миналата година секс скандал около Берлускони, направи подобни изявления.

Публикуването на твърденията на италианката Мария Тереза де Николо злепоставят Берлускони в момент, когато на правителството му предстои важен вот на недоверие в парламента и преди срещата му с британския премиер Дейвид Камерън в Рим, също в сряда.

Споделяне

Още от Европа

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?