"Сименс" ще достави нови влакове за 1.5 млрд. паунда за лондонското метро

Новите мотриси, които ще обслужват линия "Пикадили"

"Сименс Мобилити" (Siemens Mobility) ще достави 94 нови влака за лондонското метро. Поръчката е за около 1.5 млрд. паунда. Мотрисите ще заменят сегашни композиции, които са от 1970-те години, и ще обслужват линията "Пикадили".

Доставката на новите влакове ще започне през 2023 г., съобщиха от "Сименс" в сряда. Компанията ще обслужва машините през целия им жизнен цикъл.

"Нашите нови метровлакове за Лондон ще увеличат значително капацитета и честотата по линията "Пикадили“. В същото време те ще предложат на потребителите значително по-добро изживяване", каза Сабрина Сусан, главен изпълнителен директор на доставчика.

"Това ще помогне за справяне с голямата натовареност на линията, тъй като населението на Лондон продължава да расте", допълва Найджъл Холнес, управляващ директор на "Лондон Ъндърграунд" (London Underground).

Новите високотехнологични влакове за лондонското метро са оборудвани с по-широки врати и по-дълги, проходими, напълно климатизирани вагони. В допълнение, вградените информационни системи ще помогнат на всички клиенти да планират пътуването си по-лесно.

Като част от договора за обслужване, "Сименс Мобилити" ще отговаря за осигуряване на доставките на резервни части за период от пет години, започвайки с пускането в експлоатация на първите влакове. Компанията също така ще осигури пълна техническа поддръжка на влаковете след изтичане на срока на общата им гаранция.

Компанията за  градските превози в британската столица "Транспорт за Лондон" и "Сименс" също така ще обмислят възможностите за местно производство в Обединеното кралство в партньорство с Глобалния център за високи постижения за метрото на немската компания, разположен във Виена, Австрия.

През март 2018 г. "Сименс Мобилити" обяви планове за изграждане на местно железопътно производствено предприятие в Източен Йоркшир, където възнамерява да създаде до 700 работни места (плюс още 250 по време на строителната фаза), с още 1700 потенциални позиции по веригата за доставки в Обединеното кралство.

Влаковете са поръчани като част от програмата за обновяване на мотрисите по линиите "Пикадили", "Бейкърлу" (Bakerloo), "Централ" (Central) и "Ватерло и Сити" (Waterloo&City).

До 2026 г. ще бъде увеличена честота на влаковете в пиковите часове по линията "Пикадили“ (от 24 до 27 влака на час), която се използва от 700 000 пътници дневно. Това означава влак на всеки 135 секунди в най-натоварените периоди.

Споделяне

Още от Бизнес