"Сименс" ще прави база за 3D принт на авио и авточасти във Великобритания

"Сименс" ще прави база за 3D принт на авио и авточасти във Великобритания

Немският концерн "Сименс" (Siemens) обяви, че ще инвестира 30 милиона евро в нова, модерна производствена база на компанията си "Матириълс Салюшънс" (Materials Solutions Ltd), занимаваща се с адитивно производство (познато и като 3D принтиране).

Предвижда се базата в Уорчестър, Великобритания, да заработи през септември 2018 г. и "Матириълс Салюшън" да удвои така капацитета си, увеличавайки машините за 3D принтиране до 50 броя. С отварянето на новото производствено звено ще се открият и над 50 високотехнологични работни места, съобщиха от компанията.

Мащабната инвестиция е част от плановете на "Сименс" да развива глобален бизнес
в областта на адитивното производство за авио-, автомобилната и други индустрии.

Новата фабрика ще бъде изцяло оборудвана с решения на "Сименс" в областта на дигитализираното предприятие ( Digital Enterprise solutions), както и продукти от портфолиото ѝ, включващо софтуерни системи и компоненти за автоматизация.

"Адитивното производство е водещо в нашата стратегия за дигитализация“, коментира Вили Майкснер, главен изпълнителен директор на направление Енергия и газ на "Сименс", цитиран в корпоративното съобщение. По думите му обявената инвестиция доказва убеждението на компанията, че в сектора на адитивното производство има огромен потенциал за иновации и растеж.

"Това е и следващата ни стъпка по пътя към постигането на амбицията ни да бъдем пионери в индустриализацията на тази вълнуваща нова технология и показва нашата водеща роля по пътя към Четвъртата индустриална революция“, добавя още Майкснер.

"Сименс" е лидер не само в използването на технологии за 3D-принтиране, но и като доставчик на софтуер за автоматизация на тази технология.

Чрез компанията "Матириълс Салюшънс" германският индустриален концерн предлага цялостни решения за инженеринг и 3D принтиране за производството на части за клиенти от авиационната и автомобилната индустрия, както и моторните спортове.

През 2016 г. "Сименс" придоби мажоритарен дял в "Матириъл Салюшънс", която е пионер в използването на технологията на селективното лазерно разтопяване (Selective Laser Melting) за производство на висококачествени метални части, с фокус върху високотемпературните сплави.

Споделяне

Още от Бизнес