"Сименс" уволнява 7800 служители в цял свят

Джо Кайзер

Немската транснационална компания "Сименс" (Siemens) ще уволни 7800 души, които представляват 2 процента от персонала на концерна, в рамките на програма за намаляване на разходите, съобщава Асошейтед прес, цитирайки официално изявлени ена компанията.

Само в Германия ще бъдат съкратени 3300 души.

За намаляването на служителите на концерна бе съобщено още при представянето на програмата за преструктурирането му през май 2014.г. Очаква се това да доведе до 1 млрд. евро икономии и средствата да бъдат насочени към иновации, производствени инициативи и повишаване на темпа на развитие.

"Нашата стратегия ще ни позволи да върнем компанията обратно на пътя на устойчивия растеж и да намалим разликата в доходността с нашите конкуренти", каза главният изпълнителен директор на "Сименс" Джо Кайзер.

В края на януари компанията публикува финансови резултати, според които чистата ѝ печалба през четвъртото тримесечие на 2014 г. е паднала с 25 процента до 1.08 млрд. евро.

Изданието припомня, че Кайзер заяви миналия октомври, че компанията му ще подкрепя икономическите санкции срещу Русия, независимо какви загуби ѝ носи това.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?