Симеон: Ако в БТК знаеха колко държа на работната ръка...

"Като гледах вчера протеста на хората от БТК, си мислех: Де да знаеха колко много държа на работната ръка", сподели с журналисти в Сливен днес Симеон Сакскобургготски. Премиерът подчерта, че именно загрижеността за работните места е една от главните причини да се отнесе към приватизацията на компанията с още по-голямо внимание. Той изрази надежда, че в най-скоро време ще има сделка за БТК.

Всичко, което се прави по решаването на този проблем, е приватизацията да бъде целесъобразна и в интерес на държавата, увери министър-председателят. В отговор на журналистически въпрос премиерът отхвърли съществуването на каквато и да е връзка между приватизацията на БТК и спряната продажба на ток за Турция. По думите му, по време на предстоящата визита на турския външен министър Абдуллах Гюл у нас могат да се очакват добри изненади по проблема за тока.

Според премиера Симеон Сакскобургготски, икономическите среди в света виждат, че България се превръща в място, където може да се развива честният и почтен бизнес, както във всички цивилизовани държави. Премиерът направи това изявление в словото си при официалното откриване на текстилния завод "Миролио Лана" в Сливен. Премиерът увери присъстващите на церемонията, че правителство последователно полага усилия, за да дойде денят, когато в България ще се живее добре, ще има добри взаимоотношения и ще се гледа положително и градивно във всекидневието и бъдещето.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?