Симеон е недоволен от министъра на здравеопазването

Премиерът Симеон Сакскобургготски скастри здравния министър Славчо Богоев като заяви, че трябва да има "повече ред в здравеопазването". Той обаче не отговори какво се крие зад констатацията му за необходимостта от повече ред в здравеопазването и означава ли това смяна на министъра. Преди десетина дни Славчо Богоев бе остро атакуван от председателя на Народното събрание Огнян Герджиков. Междувременно не стихва скандалът между Министерство на здравеопазването и доставчиците на лекарства заради дълговете на болниците.

На въпрос дали ще се отделят повече средства за здравеопазване в новия бюджет, който обсъжда ПС на НДСВ, Симеон посочи, че "парите винаги са необходими, ама понякога организацията е тази, която трябва да е по-стройна".

По повод коментар, че България е на едно от последните места в ЕС по перо за здравеопазване, Симеон посъветва да не преувеличаваме. "Слава Богу не сме на най-последното", коментира премиерът.

Запитан дали бюджетът през следващата година ще е по-социален, премиерът каза, че се правителството се старае още от началото, но има ограничения, които са отвъд възможностите и желанията му.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?