Симеон и Батето поздравиха Станишев за Социнтерна

Премиерът Симеон Сакскобургготски поздрави тази вечер лидера на БСП Сергей Станишев с приемането на социалистическата партия за пълноправен член на Социалистическия интернационал.

БТА съобщи, че на коктейла, даван от Висшия съвет на БСП, са били и вицепремиерът Пламен Панайотов, вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева, министърът на енергетиката Милко Ковачев, дипломати, шефът на Българския олимпийски комитет Иван Славков -Батето, президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев, главни редактори на медии, интелектуалци.

Приемането в Социнтерна е най-изстраданата победа на БСП през последните години, каза лидерът на партията Сергей Станишев. Той посочи, че социалистите приемат този успех като предизвикателство. От новите си позиции БСП ще продължи да работи за европейската интеграция на България, каза Станишев.

На 22-ия си конгрес, който беше на 27 - 29 октомври в Бразилия Социалистическият интернационал прие БСП за свой пълноправен член. След това Станишев обяви, че дясната опозиция повече не може да ги нарича "бивши комунисти" и нереформирана партия.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?