Симеон: Не съм демагог, ще изпълня речта си от 6 април

За финал на дебата, продължил над 9 часа, премиерът Симеон Сакскобургготски обобщи статистиката на управленските успехи, подробно изчетена от министрите в пленарната зала преди него.

За по-малко от три години бедните българи са намалели наполовина, средната работна заплата се е увеличила с 20%, а в сравнение с 1996 г. размерът ѝ е нараснал пет пъти. По думите на премиера, на 43 хил. младежи е била осигурена работа само за миналата година, а потреблението вече има ръст от 20%.

Сигурно не сме идеалното правителство, призна премиерът и веднага допълни, че кабинетът е постигнал и успехи. "С цената на много труд и отдаденост успяхме да положим основите на една модерна европейска държава, която смея да твърдя, е и социална държава," каза Симеон.

"В частния си живот не съм бягал от отговорност. Рейтингът ми може да е нисък, но докато съм на този пост няма да си позволя и една дума демагогия и популизъм, защото уважавам народа", зарече се министър-председателят от трибуна. Веднага след това, с изненадващ изблик на енергия той припомни обръщението си от 6 април, акцентирайки на заявката да постигнем "всички заедно" покачването на жизнения стандарт на българите. "Говорех, че ще го постигнем всички заедно и ние можем и ще го постигнем заедно", завърши зачервен речта си Симеон.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?