Симеон: Някои елементи преувеличават за организираната престъпност

Министър-председателят Симеон Сакскобургготски заяви, че проблемът с организираната престъпност в България е явление, което се наблюдава и в други страни, част от бившата съветска орбита. "Постепенно, малко по малко проблемът с организираната престъпност намалява, но очевидно на някои елементи в България им харесва да преувеличават всичко това и да създават впечатление, че страната е в национална криза", подчерта Сакскобургготски в предаване на испанската сателитна телевизия TVE, цитирана от агенция "Фокус".

"Имахме сравнително хаотичен преход към пазарна икономика, към изграждане на гражданско общество от западен тип. Имаше грешки, имаше и пропуски, от които се възползваха недобросъвестни хора и затова в България има лица, които са от другата страна на закона", отбеляза българският премиер. Той посочи, че службите в страната работят в тясно сътрудничество със структурите в страната и с международната общност за справянето с този проблем.

Премиерът изтъкна, че "когато започвахме, имаше достатъчно трудности". Премиерът посочи, че безработицата оттогава е спаднала със 7%, "но все още пред нас стоят много задачи, до края на мандата на правителството". Сакскобургготски се съгласи с водещия на предаването, че не остава много време до този момент, но отбеляза, че вече е постигнат добър ритъм за постигане на успехи и загатна, че има достатъчно време за изненади.

Опитахме се с не малко усилия и не по-малко критики да подобрим ситуацията в родината, да бъдем по-толерантни, повече да се уважаваме един друг и считам, че всичкo това е видимо и осезаемо.

"Вярвам, че България върви уверено по пътя към ЕС", подчерта българският премиер. По думите му "както критиките, така и похвалите понижават или повишават рейтинга на всички". "Да се критикува или да се хвали само една личност - ефектът е същия за цялото правителство", отбеляза Сакскобургготски.

Споделяне

Още от България