Симеон обявява водачите на жълтите листи

На заседанието на Политическия съвет на НДСВ във вторник, лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски ще обяви водачите на жълтите депутатски листи за парламентарния вот през юни.

В понеделник, ден преди официалното им огласяване, Симеон се срещна с първите си заместници в партията и обсъди с тях предизборната стратегия по райони. Участниците в тричасовата среща отказаха да съобщят конкретни имена от кандидат-депутатските списъци с оправданието, че им е наложена забрана да обявяват предварително каквото и да било по темата за листите.

Царистите от висшето ръководство вече са наредили кандидатите си за всеки район и не са предвидили алтернативен вариант в случай на предизборно коалиране със сегашните си партньори от Либералния алианс. Това идва в потвърждение на първоначалното решение на жълтите да се явят самостоятелно на предстоящите изборите. 

Преди седмица, шефката на предизборния щаб Лидия Шулева беше категорична, че като водачи в листите със сигурност ще влязат министрите отличници като Милен Велчев, Соломон Паси и Николай Василев.

Споделяне

Още от България