Симеон отказал на Доган да маха ген. Борисов

Въпреки натиска от страна на ДПС и вътрешния министър, премиерът ще запази главния секретар на МВР Бойко Борисов, но не е изключено да бъдат сменени някои от шефовете на служби, научи Mediapool от правителствени източници.

Депутати очакват бурно заседание на парламентарната група на НДСВ във вторник, когато министърът на вътрешните работи Георги Петканов ще докладва за борбата с престъпността във връзка с последните случаи на стрелбата в дискотека "Ескейп", взрива в агенция "Визаж" и текущите убийства. Емил Кошлуков и депутати от алтернативния клуб Новото време в НДСВ поискаха оставката на Петканов - нещо, което преди това направи ОДС.

По време на посещението си във Велики Преслав премиерът Сакскобургготски отказа да отговори на репортерски въпроси дали предстоят смени в правителството, както и да коментира информациите за евентуални оставки в МВР. В отговор на въпроса за какво са били последните му консултации с ДПС, той заяви, че това е нормален диалог, който се води от всички партньори във всички цивилизовани страни. Попитан за протестите на синдикатите и за поисканата от тях оставка на кабинета, Сакскобургготски каза, че няма нужда да се обобщава като синдикатите и че е по-добре да се придържаме към точните цифри.
Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?